Personakt

Jeanne Kauffmann

Född:

Sambo med Dmitrij Romanovitj (1926 - )


Noteringar

Dmitrijs familj bodde en tid i Egypten och där började hans yrkesbana på verkstaden hos Ford. Sedan arbetade han som bilförsäljare, på resebyrå och med shipping.

Mot slutet av 1950-talet for han med kamrater i bil till norra Europa. Man skulle ta färjan till Helsingborg men i Helsingör kände kamraterna en dansk familj som hette Kauffmann. I familjen Kauffmann fanns det en dotter som hette Jeanne. När bilen med kamraterna färjade över till Helsingborg stannade Dmitrij kvar i Helsingör. 1959 gifte han sig med danska Jeanne, som blev rysk furstinna på köpet; fast de använder sig inte av den ryska titeln. Dmitrij lärde sig danska och började på Köpenhamns Handelsbank. Därefter arbetade han tio år på utlänska avdelningen som "fuldmaegtig", motsvarande direktör på svenska. Det utlänska passade honom väl med de språkkunskaper han hade: ryska, danska, tyska, franska, italienska, engelska och antagligen några språk till. Arabiska talade han under tiden i Egypten, men nu hade den delvis förlorats.

Han har varit i Sverige många gånger, framför allt på älgjakt i Värmland. "Jag är inte monarkist, jag är socialist" förklarade han som bara en danskt bankdirektör kan säga det...
Källa: Staffan Skott - Romanovs


Personhistoria

ÅrtalÅlderHändelse
1926 Partnern Dmitrij Romanovitj föds 1926 Frankrike [1]

Källor

[1]Staffan Skott - Romanovs